Informatie Savina6

Savina 6 is het adres van ons vakantiehuisje in Ljubno ob Savinji, Slovenie. Via deze website hopen we u een goede indruk te geven van wat dit vakantiehuis in het mooie Sloveense Savinjska Dolina dal u kan bieden. Het huis is te huur voor een ieder die een rustige vakantie zoekt in een natuurrijke omgeving, waar van alles te doen is. Slovenie is een land met een rijke cultuur en de vriendelijkste mensen.

 

Het huis is het gehele jaar te huur. In de zomer kunt u genieten van de bijna altijd aanwezige zon die Slovenie rijk is. In de winter liggen er in de buurt wintersportgebieden en kunt heerlijk gaan skieeën met wat vrienden of de hele familie.

Savina 6 is het adres van ons prachtige huis in het Savinjska Dolina dal in Slovenie, wat grenst aan de onderkant van de Alpen. Als u op zoek bent naar een rustige vakantie in een betoverend mooi natuurgebied vol cultuur en diverse andere interessante bezienswaardigheden, dan is Savina 6 een prima adres voor u om te verblijven.

 

Het huis wordt regelmatig aangepast en vernieuwd. Zo is er een TV met satellietontvanger (voor de Nederlandse radio en TV zenders), een CV installatie voor in de winter en een magnetron om u van alle gemakken te voorzien tijdens uw verblijf.

Het huis is te gebruiken voor 1 tot 8 personen en beschikt over 4 slaapkamers, een woonkamer, een keuken en 2 badkamers. Kortom ook een groot gezin of een groep vrienden kan prima uit de voeten in dit mooie vakantiehuis Savina 6 in Slovenië.

 

 

De Indeling is al volgt:

 • Kelder: grote bar, 2 opslagruimtes (waarvan één toegankelijk) en een wasgelegenheid.
 • Begane grond: gang, woonkamer met bar en openhaard, eetkamer, keuken, badkamer met douche, wastafel en toilet, gedeeltelijke inpandige garage.
 • 1e verdieping: 4 twee of meerpersoonskamers, badkamer met ligbad, wastafel en toilet, inpandig balkon.
 • 2e verdieping: prive eigendom (en om deze reden ook niet toegankelijk).

Extra faciliteiten (inbegrepen)

 • Wifi;
 • gebruik wasmachine;
 • Gas/water en electra bij normaal gebruik;
 • TV  met radio via satelietontvanger (NL zenders);
 • Lakens en kussenslopen; (1 set p.p.)
 • (Bad)handdoeken en keukengoed; (1 set handdoeken p.p.)
 • Fabuleus uitzicht over het dal.

Huren van het huis

Het huis is het gehele jaar door te huur. 

 

De eindschoonmaak kost 40 euro en zit al bij de prijs inbegrepen.

 

Huisdieren zijn geen probleem echter vragen wij 15 euro extra schoonmaakkosten. Dit kunt u bij het boeken aangeven.

 

U dient zelf te zorgen voor het volgende

 • Als u een kopje, glas of bord breekt, doen wij niet moeilijk. Wel vragen wij u dit te melden zodat we het kunnen aanvullen;
 • Netjes achterlaten (bezemschoon) van het huis bij vertrek.

Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met Albert of Joyce op info@slovenievakantiehuis.nl.

 

Route naar Slovenië

Het dal is ongeveer 1300 Km rijden vanaf Rotterdam. Er gaat via Duitsland een vrij directe weg naartoe (A3). Ook met het vliegtuig is het huis goed te bereiken. Bij het vliegveld in Ljubliana kunt u een auto huren.


Uit eten

In het dorp Ljubno ob Savinji (en alle andere dorpen) kan je nog voor weinig geld eten. Er zijn veel restaurants te vinden al moet je soms even in het dorp zoeken.

Een goed en lekker restaurant is Pevc (tegenover de benzinepomp in Ljubno ob Savinji). De zeer gastvrije host Peter maakt de lekkerste lokale gerechten.

 

Probeer ook eens 's middags de "malica". Dit zijn vaak lokale gerechten die verrassend lekker kunnen zijn. (zie het maar als "eten wat de pot schaft"). Meestal zijn deze tot 16:00 uur te bestellen.

 

In het dorp Morzirje (20 min) vind je in de hoofdstraat een ijs tentje (Mango) waar je al voor een euro een heerlijk ijsje kunt eten. Zeker de moeite waard om even te stoppen als je er toch langs rijd.Boodschappen en winkelen

 • In het dorp Ljubno (loopafstand) is een supermarkt en zijn wat kleine winkeltjes.
 • In Mozirje (20 min rijden) is een hele grote supermarkt te vinden.
 • Mozirje is een leuk klein dorp en de hoofdstad van het dal. Hier zijn wat leuke kleine winkels.
 • In alle omliggende dorpjes zijn wel lokale winkeltjes te vinden.

Grote winkelcentra zijn te vinden in:

 • Valenje (45 min), (Velenje is de zusterstad van Schiedam)
 • Celje (45 min),
 • Maribor (75 min) en
 • Ljubljiana centrum (70 min)
 • Ljubljiana BTC City (70min)


Watersport

In het dal kan je diverse sportieve activiteiten ondernemen bij verschillende organisaties. Een aantal daarvan zijn hier genoemd.

 

 • De rivier "Savinja" loopt langs het dorpje Ljubno en biedt verkoeling als het erg warm is.
 • Bij Prodnik (10 min) kan je raften, kanovaren en lekker eten.
 • In Bled kan je o.a. Canyoning bij diverse organisaties. Het is belangrijk van te voren te reserveren.
 • In Luce (15min) kan je diverse activiteiten ondernemen bij Adventure valley zoals raften, kanoën, Canyoning, wandelen, paragliding, etc.
 • In Ljubno bevindt zich NaturAvantura. Hier kan je diverse sportieve activiteiten boeken


Wintersport

In de winter kan je genieten van geweldige uitzichten in het dal. Vaak wordt je hier getrakteerd op betoverende witte landschappen.

 

Wintersport gebieden

Golte

Maribor pohorje

 

Activiteiten

Adventure valleyCultuur

Musea

In het dorpje Ljubno ob Savinji is een museum over het varen op de rivier met houten rafts.

Zo werden vroeger de boomstammen vervoerd.Waterval

Slap Rinka waterval.

De Rinka-waterval, gelegen in de vallei Logarska dolina, is de mooiste waterval in de Kamnische Alpen. Met een vrije val van maarliefst 90 m mag Rinka zich tevens de hoogst vrijvallende waterval van het land noemen. De waterval steekt goed af tegen de rood-oranjeachtige achtergrond en is een plaatje om naar te kijken. Op korte afstand van de waterval duikt het water diep de grond in om vervolgens verderop in de vallei weer aan de oppervlakte te gutsen. Vanaf deze bron stroomt het water verder om uiteindelijk als Savinja verder te stromen. De beste locatie om de waterval te bekijken is vanaf de hooggelegen Kamniško sedlo. De meest toegankelijke manier is over de weg die door de vallei loopt. Vanaf de parkeerplaats is het nog goed 15 minuten lopen naar het panoramaplatform ‘Orlovo gnezdo (het Adelaarsnest)’. Het is mogelijk om de waterval het hele jaar door te aanschouwen. In de winter is Rinka een populaire bestemming bij ijswatervalbeklimmers.

 

Slap Palenk

De Palenk-waterval is gelegen in de vallei Logarska dolina op slechts 50 m afstand van hotel "Dom v Logarski dolini". Palenk bestaat uit drie gedeeltes met de volgende hoogtes: 28 m + 23 m + 27 m. Dankzij het feit dat Palenk zo toegankelijk is voor bezichtiging, behoort het tot één van de meest bezochte watervallen van Slovenië. Vanuit de vallei loopt een mooi pad naar de waterval, waardoor het een zeer geschikte bestemming is voor gezinnen met kinderen. De beste periode om Palenk te bezichtigen is in de lente als de grote pakken sneeuw voor veel smeltwater zorgen en in de herfst als de omliggende bomen van kleur veranderen. In de winter is Palenk bevroren.

 

Slap Čedca

De Čedca-waterval was tot mei 2008 het trotse symbool van Jezersko en tevens de hoogste waterval van het land. Door instorting van de bergwand, waar Čedca haar vrije val maakte, werd het uiterlijk volledig veranderd. In een paar minuten tijd werd de hoogte van de waterval gereduceerd van 130 m naar slechts 20 m. De positie van hoogste waterval in Slovenië is nu in handen van Kloma (128 m), gelegen in de Kloma-vallei in de Julische Alpen.

Slap RinkaDorpen en Steden

Ljubliana

De hoofdstad Ljubnliana is een uurtje rijden van het huis. In de hoofdstad zijn veel interessante en leuke bezienswaardigheden te zien. Op de website van Ljubliana is hiervan een verzameling te zien.

 

Nazarje

In Nazarje (15 min rijden) ligt kasteel Vrbovec, in oude bronnen vaker met de Duitse naam Altenburg aangeduid. Het kasteel ontstond aan de monding van de Dreta in de Savinja. De oudste vermelding van het kasteel dateert uit 1248. Het huidige aanzicht van Vrbovec stamt uit de tijd rond de verbouwingen in 1480. Aanvankelijk was het in bezit van de patriarchen van Aquilea, naderhand van de graven van Celje en aansluitend - tot 1615 - in handen van de Habsburgers. In 1615 werd het kasteel gekocht door het bisdom Ljubljana, die het tot aan de Tweede Wereldoorlog behield. Boven het kasteel Vrbovec ligt het tussen 1600 en 1615 gebouwde Franciscaanse klooster met de kloosterkerk Maria van Nazareth. Kerk en klooster zijn al tussen 1632 en 1661 volledig herbouwd door Franciscanen, die door de Turken uit Bosnië werden verdreven. De nieuwe kerk verving de kort tevoren (1625) gebouwde kapel Onze Lieve Vrouwe van Loreto en deed voortaan dienst als parochiekerk. In 1752 werd een kloosterbibliotheek gesticht, welke in 1996 is gerestaureerd. Het gebouwencomplex doet in 2005 dienst als religieuze studie- en bezinningsplaats; een Franciscaanse gemeenschap heeft er intrek genomen.

 

Gornji Grad

In Gornji Grad (15 min rijden) ligt een van de grootste kerken van het land, namelijk de tussen 1757 en 1763 gebouwde barokke kathedraal van HH. Hermagoras en FortunatusGrotten

De grotten van Postojna zijn erg groot en ze hebben er een uitgebreide rondleiding. Je gaat hier met een treintje onder de grond om bij de grotten te komen.

https://www.postojnska-jama.eu/en/

 

Op 15 min rijden verder het dal in bij Raduha vind je een pad naar de Ijsgrotten.

Grotten van Postojna


ijsgrot RadugaWandelen

De Vintgar Kloof en de Sum Waterval

De Vintgar is één van de populairste natuur bezienswaardigheden van Slovenië. Door de kloof loopt een prachtig wandelpad van 1,6 km. Tijdens deze wandeling kom je smalle paadjes, rotsachtige stukken en mooie bruggetjes tegen. De route van deze bezienswaardigheid van Slovenië loopt van Bled naar Podhorn en eindigt bij de prachtige Sum waterval.


De Berg Golte(20 min) bied naast een geweldig winterspektakel ook een prachtig wandelgebied in de zomer. Je kan er zelf op uittrekken of gebruik maken een georganiseerde tocht en de shepherds-route nemen. 


Logarska Dolina

Een prachtig natuurgebied aan het einde van het Savinja Dal. Het natuurgebied is zo'n 45 minuten rijden wat absoluut de moeite waard is.  

Het dal bestaat uit drie inhammen naar de berg. Logarska Dolina, Matkov kot en Robanov Kot. Voor de toegang naar dit beschermde gebied wordt een kleine bijdrage gevraagd. Op de website van het dal is te zien hoeveel dit is.

De verbluffende schoonheid van Logarska dolina, dat door velen als één van de meest romantische valleien in de Europese Alpen wordt beschouwd, komt tegemoet aan elke voorstelling van een pittoreske Alpenvallei.

Het landschap wordt hier opgevuld door groene weides, meanderende bergstromen, kletterende watervallen, dichtbeboste hellingen en machtige witte pieken die boven de 2000 m reiken. Tijdens een wandeling kun je intens genieten van de perfecte harmonie tussen de bergen en het door mensen in cultuur gebrachte landschap. Richting het einde van de vallei bevindt zich de Rinka-waterval, dat met een hoogte van 90 m de hoogst vrijvallende waterval in Slovenië is. De goed 7 km lange vallei werd in 1987 tot natuurpark uitgeroepen. Daarnaast werd de Solčavsko-regio, waarin Logarska dolina zich bevindt, bekroond met de titel ‘European Destination of Excellence 2009’. In feite is Logarska dolina 365 dagen per jaar een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars, mountainbikers en bergbeklimmers. Door de goede toegankelijkheid en de aanwezigheid van een verhardde weg is het tevens een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen, zelfs voor een lange wandeling met de kinderwagen.

 

Kijk voor meer informatie op de website van het dal.